Projelerim
Burada listelenen projeler kendimi geliştirmek adına geliştirdiğim projelerdir. Burada listelenen projelerden herhangi bir para kazanmadım, yada bir kar amacı gütmedim. Projelerin kısa listesini aşağıdan görebilirsiniz. Proje detaylarını görmek için projenin üzerine tıklamanız yeterlidir. Tüm projelerimin kaynak kodlarına Github hesabım üzerinden erişebilirsiniz.
Projelerin Detayları
Bu uygulamayı yapmaktaki amacım, Cv üzerinde yada iş görüşmelerin kendim hakkında aktaramadığım detaylı bilgiyi merak eden, ilgilenen insanlar için internet ortamında paylaşmak, kendi tuttuğum notları, yaptığım denemeleri, yazdığım yazıları belki birileri okur ve faydalanabilir diye genel kullanıma açmak.
Tamamen sıfırdan kendi geliştirdiğim bir uygulamadır. Tasarım aracı olarak Figma kullandım. Figma üzerinde ilk yaptığım tasarım bu uygulama oldu diyebilirim. Umarım son olmaz :) tasarım alanındada kendimi geliştirmek istiyorum. NextJS 13’e dair bir kaç eğitim izlemiştim hem onları pekiştirmek, hemde Next ve React’a gelecek yenilikleri deneyimlemek açısından NextJS 13 ile geliştirmeyi uygun gördüm. Şimdiye kadar test yazmıyordum, test yazma işini kariyerime katmak istiyorum hem öğrenmek için hemde ileride yapacağım projelerde referans olması adına Jest ve React Testing Library kullanarak (uygulama çok kompleks olmasada) unit test’lerini yazmaya çalışıyorum. Web sitesi şuan Vercel üzerine yayında.
Uygulamaya dair gelecek planlarım, kullanıcı girişi eklemeyi, blog ve notlarımı kolayca ekleyebileceğim bir panel yapmayı, eklediğim yazılara okuyanların yorum yapabileceği belki not alabileceği bir arayüz tasarlamayı planlıyorum.
Bu projede kullanılan dil ve teknolojiler: NextJS 13, ReactJS, Jest, React Testing Library, JavaScript, Html, Css, Css Modules, Flexbox, Css Grid, Git, Github, Figma
Bu uygulamayı yapmaya karar vermem şu şekilde oldu. X tarihinden itibaren her ay şu kadar para biriktirseydim bugün ne kadarlık bir birikimim olurdu sorusuna yanıt bulmak, çeşitli yatırım araçlarının geçmişteki performanslarını ölçmek için excel kullanarak hesaplar yapıyordum. Her seferinde kıyaslamak için dakikalarca uğraşıp excellerde ölçümler yapmak yerine böyle bir uygulama yapsam nasıl olur diye düşünerek bu projeyi yapmaya başladım. Başta sadece kendim kullanmayı düşünüyordum fakat daha sonra herkesin kullanımına açmak mantıklı olur, bu sayede insanlarda düzenli birikim yapmak konusunda bilinçlendirebilirim diye düşündüm. Uygulamayı ilk başta ReactJS ve NodeJS ile yazdım. Fakat NextJS öğrenmeye başladıktan sonra yazdığım kodları komple NextJS’e taşıdım. Sayfaların server-side render olmasını sağladım. Backend içinde ayrı bir api yazmak yerine NextJS’in mevcut yapısından faydalandım. İlk halini Heroku’da deploy ediyordum. NextJS’e geçirince kodu Vercel’de ücretsiz bir şekilde yayınlamaya başladım. Yatırım araçlarının gün sonu değerlerini almak için farklı API’lar kullanıyorum. Bu API’lara akşamları istek atmak için QStash’i kullanıyorum.
Uygulamayı ilk yayınladığımda yazdığım daha detaylı yazıma burdan ulaşabilirsiniz.
Uygulamaya dair gelecek planlarım, Google Adsense reklamları eklemeyi düşünüyorum, SEO üzerinde ilerleme sağlayacak şekilde içerikler üretmeyi planlıyorum, fiyat verilerini çektiğim API’ların alternatiflerini uygulamaya eklemek istiyorum olası bir sorunda onlar üzerinden fiyat verilerini çekebilir konuma gelmek istiyorum. Elimden geldiğince bu uygulamayı işler tutmak istiyorum.
Bu projede kullanılan dil ve teknolojiler: NextJS 13, ReactJS, Redux Toolkit, JavaScript, Html, Css, Styled Components, Flexbox, Css Grid, Git, Github, Figma
Bu uygulamayı Google Translate’in Chrome Extension’ının yeni İngilizce kelimeler öğrenme konusunda bana tam olarak yardımcı olamadığını görerek geliştirmeye başladım. Bilmediğim bir kelimenin üstüne geldiğimde bana bir yada birkaç anlamı Türkçe olarak gösteriyordu fakat ben bir döküman okuduğum esnada büyük ihtimalle o kelime ilk birkaç anlamla kullanılmamış oluyordu. O farklı anlamları not alarak ve üzerine geldiğimde bu notları görebileceğim bir uygulama geliştirmek istedim. Bu uygulama ile kişisel kelime paketlerinizi oluşturup, okumak istediğiniz yazıları uygulamaya eklediğinizde kelime paketinizde mevcut olan kelimeler işaretlenmiş olarak ekrana gelir. Paketinize yazdığınız kelime anlamı veya notu görebilmek için kelimenin üzerine gelmeniz veya tıklamanız yeterlidir. Oluşturmuş olduğunuz paketleri başka kullanıcılarla paylaşabilir, başka kullanıcıların paylaştığı paketleri kendi paket listenize tek tıklama ile ekleyebilirsiniz. 2020 yılında VueJS ve NodeJS eğitimlerini izlerken uygulamayı geliştirmeye başladım. Uygulamanın fonksiyonalite olarak tamamen geliştirmiş olmama rağmen, tamamlayıp yayınlayacağım zamanlarda geçirilen ağır koronadan sonra uygulamayı geliştirme motivasyonumu kaybettim ve geliştirmeyi bıraktım.
Uygulamaya dair gelecek planlarım, bu uygulamayı yeniden ele alıp belki bir Chrome Extension’ı haline getirerek, yada ReactJS veya NextJS kullanarak yeniden yazma fikirleri aklımda dolaşıyor.
Bu projede kullanılan dil ve teknolojiler: VueJS, Vuex, JavaScript, HTML, CSS, CSS Grid, Buefy, Bootstrap, NodeJS, MongoDb, ExpressJS, Mongoose
Çok ortaklı bir araba galerisi için kullanıcı girişi olan, arabaların kayıtlarının tutulmasını sağlayan, ortakların gelir ve giderlerini görmesini, şirket içi bütün hareketlerin kaydının tutulmasını ve raporlanmasını sağlayan bir web uygulamasıdır. Yayınladığımız zamanda kullanılmış, şu an aktif olarak kullanılmamaktadır. Geliştirmesi durdurulmuştur. Uygulama için o zaman hazırlamış olduğum kullanım videolarını gitmek için tıklayın
Bu projede kullanılan dil ve teknolojiler: C#, .Net Core 2.2, Çok Katmanlı Mimari, Entity Framework Core, HTML, CSS, Bootstrap, JavaScript, Jquery, Ajax, MS-SQL, Store Procedure
Windows platformunda bu tarz ücretsiz bir uygulama olmaması, antrenörlük yaparken böyle bir uygulamaya ihtiyacım vardı fakat bulamamıştım o yüzden geliştirme kararı aldım. Bu uygulamayı Wissen Akademi’deki yazılım kursu devam ederken geliştirmeye başladım. Kursta gördüklerimizi pekiştirmek, hemde basketbol antrenörlerine faydası olur diye yaptım.
Uygulamada eklenen takım listeleri JSON formatında tutuluyor. Maça çıkacak olan takımlar mevcut listeden seçilip maç başlatılıyor. Maç esnasında oyuncuların istatistikleri, yaptıkları zamanlara uygun olacak şekilde oyuncuların ve takımların bütün istatistikleri tutuluyor. Maç sonunda da takımların bütün istatistikleri(Excel formatında) ve maç sürecinde oluşan istatistikler ve oluştuğu zamanlar .txt formatında kullanıcının istediği yere kaydedilebiliyor.
Bu projede kullanılan dil ve teknolojiler: C#, WindowsForm, Çok Katmanlı Mimari, OOP, JSON